Maken
Tuinontwerpen

Zodra het tuinontwerp voltooid is, heb je een compleet beeld van hoe je droomtuin eruit zal zien. Gedurende het proces heb ik je verschillende keren betrokken bij de ontwerpen, zodat het eindresultaat echt aansluit bij je wensen en behoeften. Na het voltooien van het tuinontwerp, kun je dit vervolgens ook daadwerkelijk (laten) realiseren.

De stappen

Kennismaking

We beginnen met een persoonlijke kennismaking waarin ik meer vertel over mijn werkwijze en hoor natuurlijk graag meer over jou en de tuinwensen.

1

De eerste stap van een ontwerpsessie is een inventarisatie
De eerste stap van een ontwerpsessie is een inventarisatie

2

Inventarisatie

Vervolgens gaan we dieper in op de persoonlijke wensen en eisen voor de nieuwe tuin. We zullen de tuin doorlopen en observeren hoe je deze momenteel gebruikt. Naast de maatvoering neem ik ook omgevingsfactoren in overweging, zoals geluid, zicht, bodemgesteldheid, zon en wind. Al deze informatie zal ik verwerken in een handige checklist.

Eerste opzet

Met deze input ga ik aan de slag om een passend tuinontwerp te maken. Dit werk ik in schetsvorm uit, om zo efficiënt mogelijk keuzes te kunnen maken voor de volgende stappen.

3

De eerste stap van een ontwerpsessie is een inventarisatie

4

Uitwerking

Na een feedbackronde werk ik de schets verder uit. Hierbij doe ik een voorstel voor de materiaalkeuze en beplanting, waarbij ik ook rekening houd met praktische zaken zoals onderhoud en verwerking van groenafval. In de laatste feedbackronde, waarin we de puntjes op de i zetten, gaan we nogmaals door het ontwerp en de checklist heen.

Het resultaat

Hieronder een aantal uitwerkingen van een tuinontwerp

Optionele extra stappen

Beplantingsplan

In mijn ontwerp geef ik diverse plantsuggesties, gebaseerd op mijn eigen database van meer dan 250 eetbare planten. Indien gewenst, kan ik ook een volledig beplantingsplan maken met andere plantensoorten. Houd er echter rekening mee dat dit aanzienlijk meer tijd in beslag neemt.

5

De eerste stap van een ontwerpsessie is een inventarisatie
De eerste stap van een ontwerpsessie is een inventarisatie

6

Plan overdracht aan derden

Indien gewenst, kan ik betrokken blijven tijdens de uitvoering om het plan over te dragen en indien nodig bij te sturen.

Dit vinden klanten

“Ik beveel Giel van harte aan, hij heeft ons ontzettend goed op weg geholpen met de brainstorm-sessies. We hebben in het verleden ook al contact gehad met diverse gerenommeerde tuinarchitecten maar de sessies met Giel steken hier met kop en schouders bovenuit. Giel denkt out-of-the-box en nodigt je daardoor uit om écht alle opties te bekijken vanuit jouw perspectief en niet ‘wat de trend is’. Door deze aanpak neemt hij direct het “maar..”-gevoel weg en krijg je een duidelijke blauwdruk voor je tuin waar je voor de volle 100% achter staat. De open blik, het enthousiasme en de kennis van Giel zijn een gouden combinatie, Giel dank voor je hulp en wat hebben we genoten van de sessies!”

Lilian

Contact

Adres

Arthur Tansleyweg 13
7861 CJ Almere

E-mail adres

Telefoon

06-28400877