Maken
Tuinontwerpen

Zodra het tuinontwerp voltooid is, heb je een compleet beeld van hoe je droomtuin eruit zal zien. Gedurende het proces heb ik je verschillende keren betrokken bij de ontwerpen, zodat het eindresultaat echt aansluit bij je wensen en behoeften. Na het voltooien van het tuinontwerp, kun je dit vervolgens ook daadwerkelijk (laten) realiseren.

De stappen

Kennismaking

We beginnen met een persoonlijke kennismaking waarin ik meer vertel over mijn werkwijze en hoor natuurlijk graag meer over jou en de tuinwensen.

1

De eerste stap van een ontwerpsessie is een inventarisatie
De eerste stap van een ontwerpsessie is een inventarisatie

2

Inventarisatie

Vervolgens gaan we dieper in op de persoonlijke wensen en eisen voor de nieuwe tuin. We zullen de tuin doorlopen en observeren hoe je deze momenteel gebruikt. Naast de maatvoering neem ik ook omgevingsfactoren in overweging, zoals geluid, zicht, bodemgesteldheid, zon en wind. Al deze informatie zal ik verwerken in een handige checklist.

Eerste opzet

Met deze input ga ik aan de slag om een passend tuinontwerp te maken. Dit werk ik in schetsvorm uit, om zo efficiënt mogelijk keuzes te kunnen maken voor de volgende stappen.

3

De eerste stap van een ontwerpsessie is een inventarisatie

4

Uitwerking

Na een feedbackronde werk ik de schets verder uit. Hierbij doe ik een voorstel voor de materiaalkeuze en beplanting, waarbij ik ook rekening houd met praktische zaken zoals onderhoud en verwerking van groenafval. In de laatste feedbackronde, waarin we de puntjes op de i zetten, gaan we nogmaals door het ontwerp en de checklist heen.

Tuinontwerpen

Hieronder een aantal uitwerkingen van een tuinontwerp

Het resultaat

In deze korte video zie je de ontwikkeling van de tuin in het eerste jaar

Optionele extra stappen

Beplantingsplan

In mijn ontwerp geef ik diverse plantsuggesties, gebaseerd op mijn eigen database van meer dan 250 eetbare planten. Indien gewenst, kan ik ook een volledig beplantingsplan maken met andere plantensoorten. Houd er echter rekening mee dat dit aanzienlijk meer tijd in beslag neemt.

5

De eerste stap van een ontwerpsessie is een inventarisatie
De eerste stap van een ontwerpsessie is een inventarisatie

6

Plan overdracht aan derden

Indien gewenst, kan ik betrokken blijven tijdens de uitvoering om het plan over te dragen en indien nodig bij te sturen.

Dit vinden klanten

Giel heeft voor ons een heel mooi tuinontwerp gemaakt en we zijn enorm blij met het eindresultaat. Hij wist zijn kennis over permacultuur te combineren met zijn vaardigheden als designer.

Hij gaf ruimte voor onze ideeën, luisterde naar onze wensen en samen met zijn kennis en ervaring wist hij deze op een gave manier bij elkaar te brengen tot een organisch geheel.

Want dat is precies wat we wilden, geen stijf ontwerp maar outside the box, met lef, en toch binnen de kaders van Oosterwold als ecologisch project.

Hannah

Contact

Kristalgroen

Giel Claessens
Arthur Tansleyweg 13
1349 ES Almere
Mail@kristalgroen.nl
06-28400877