Begeleiden
Ontwerpsessie

Een ontwerpsessie is een toegankelijke en voordelige manier om jullie wensen en behoeften in kaart te brengen, en om nieuwe ideeën te genereren. Ik begeleid jullie gedurende dit proces. Aan het eind van één of twee sessies hebben jullie een goed onderbouwde plattegrond, die een weergave is hoe de tuin eruit kan komen te zien.

De stappen

Inventarisatie wensen

We maken een inventarisatie van de huidige situatie in de tuin, evenals jullie wensen en eisen. We bekijken hoe jullie de tuin gebruiken en welke plekken juist niet benut worden. Daarnaast nemen we ook externe factoren in overweging, zoals de ligging van de tuin ten opzichte van de zon en mogelijke geluidsoverlast uit de omgeving.

1

De eerste stap van een ontwerpsessie is een inventarisatie
De eerste stap van een ontwerpsessie is een inventarisatie

2

Brainstormen

Vervolgens bekijken we de tuin vanuit verschillende perspectieven, zowel van bovenaf als vanuit de tuin zelf. We brainstormen over de mogelijkheden, zowel gezamenlijk als individueel, om zo een breed scala aan ideeën te genereren. Eventuele uitdagingen en beperkingen gaan we niet uit de weg.
Dankzij mijn uitgebreide ervaring in het leiden van ontwerpprocessen en brainstormsessies kan ik jullie uitstekend ondersteunen.

Overzichtskaart

Tijdens de derde stap van de ontwerpsessie maken we een plattegrond waarop we verzamelde afbeeldingen plaatsen. We werken naar een realistisch en goed onderbouwd inspiratiebord toe, waar jij tevreden mee bent.

3

De eerste stap van een ontwerpsessie is een inventarisatie

Het resultaat

Hieronder een deel van de uitkomst van een ontwerpsessie

tooltip text

Paadjes

Om tussen het werk door vaker in de tuin te lopen veel ruimte maken voor kleine "ontdekkingspaadjes"

De kippen kunnen beschut tussen de bomen en fruitstruiken in de boomgaard rondscharrelen. Mooi om te zien vanuit de Tiny House en tussendoor even in rond te lopen en fruit te eten.

De natuurlijke vijver vangt water op en biedt volop mogelijkheden voor kinderen om te spelen en te ontdekken.

Dit is een goede start om zelf concrete vervolgstappen te kunnen zetten, of mij een ontwerp te laten maken.

Waarom ontwerpsessies?

Snel resultaat

Meestal zijn er max 1 a 2 sessies nodig om tot een ingevulde plattegrond te komen. 

Veel nieuwe ideëen

Doordat we samen op verschillende manieren naar de tuin kijken, ontstaan er binnen korte tijd veel ideëen.

Grote ontwerpinvloed

Je bent direct betrokken in het ontwerpproces, dus je inbreng wordt ook direct gebruikt.

Dit vinden klanten

“Ik beveel Giel van harte aan, hij heeft ons ontzettend goed op weg geholpen met de brainstorm-sessies.

We hebben in het verleden ook al contact gehad met diverse gerenommeerde tuinarchitecten maar de sessies met Giel steken hier met kop en schouders bovenuit.

Giel denkt out-of-the-box en nodigt je daardoor uit om écht alle opties te bekijken vanuit jouw perspectief en niet ‘wat de trend is’. Door deze aanpak neemt hij direct het “maar..”-gevoel weg en krijg je een duidelijke blauwdruk voor je tuin waar je voor de volle 100% achter staat.

De open blik, het enthousiasme en de kennis van Giel zijn een gouden combinatie, Giel dank voor je hulp en wat hebben we genoten van de sessies!”

Lilian

Contact

Kristalgroen

Giel Claessens
Arthur Tansleyweg 13
1349 ES Almere
Mail@kristalgroen.nl
06-28400877